UPATSTVO ZA 20 % POBRZ INTERNET

20% можат толку многу промени да донесат. Со помош на овој мини твик, ќе си го подобрите сурфањето и ќе го забрзате прикажувањето на страниците за цели 20%. Еве што треба да направите.

1. Од Start изберете Run…
2. Во соодветното поле внесете “gpedit.msc“ (без наводниците);
3. Во новоотворениот прозорец Group Policy кликнете на папката Administrative Templates сместена во секцијата Computer Configuration;
4. Од Administrative Templates изберете Network и потоа QoS Packet Scheduler;
5. Потоа од десниот дел на прозорецот, двапати кликнете на Limit reservable bandwith;
6. Од новоотворениот прозорец изберете enable и наместо 20, внесете вредност 0 (нула);
7. Кликнете OK и затворете го прозорецот Group Policy;
8. Отворете го вашиот Интернет прелистувач и почувствувајте ја разликата.

Поентата на овој твик е во активирањето на опцијата ‘Limit reservable bandwith’, која иако не е активирана има default вредност 20 и автоматски ви крати 20% од овозможениот бендвит. Така и не ви е дозволено да го користите вашиот Интернет оптимум. А вие нели не сакате никој ништо да ви забранува.

Напомена: Овој твик функционира на Windows XP Professional и Windows 2000, а не важи за Windows XP Home Edition (зашто таа верзија од XP не поседува Group Policy менаџер).

 

 

 
Make a Free Website with Yola.